högsommarblogg

 

 

TISDAG 8/8

Friidrotts EM-

... Norsk sensation, norskt friidrottsunder...  Svenskt också. Svenskt stål....

Ståhl, och en 17-årig i VM-final i stav, det är ganska crazy...

Vad ska man göra med denna sajt?

Innehållet varierat med åren - tre år bara sport.... Sen bara politik ett halvår. Mest skolan. 

Sen en historisk sajt. Skummade den igår, man blir rätt spyfärdig, inte direkt läsbar blogg..

Det var inte meningen att det skulle vara läsbart. Inte en tanke på det. Historiska temat var ren egoism. Kör på en månad till med egotrippen...

Lärt mig jättemycket.

Internet måste vara korthugget, så är det bara.

Blogg, facebook, youtube, allt.... Okej, twitter är ju extremt, 130 tecken , två meningar... Två meningar per dag.... Men allt på skärmar ska vara kort, allt i textväg, beror på hjärnan.... Förväntningar.... Hjärnan är inställd på saker och ting. Långa texter tillhör papperstidningar eller böcker. Kufiskt att publicera "bokmaterial" på nätet, kufiskt med långa bloggar... Några har gjort det, Englund har publicerat essäerna.... Uppfattas som kufiskt.

Men det märkliga är att poddar kan vara superlånga... Lyssnade på en som var 2 timmar och 11 minuter igår!!  

 

 

MÅNDAG 7 / 8 

Den intensivaste sommaren ... Varmast. Och mest omväxling. Regn varje dag. 

Behövs. 

Har inte hänt så mycket i världen som det brukar, den stora branden denna vecka, Västergötland ,det var ett par år sen..

Nu nyhetstorka.

Förutom friidrotts-vm och Anders Borg....

Blackouten. På sommarfesten. På en ö. Man har retat sig något oerhört på reaktionerna på twitter veckan efter, tappat respekt för twitter, allting är på tolvåringsnivå. Eller under.

Vet inte folk vad en alkoholblackout är? Tydligen inte. En blackout är ingen vanlig fylla. Som folk verkar tro.

Blackout är ett extremtillstånd, inget att leka med.

Hallå. Åh...alkohol...

Ett jättetema. Alkohol har tusen sidor, tusen sidospår. Detta faktum att de rikaste, överklassen dricker mest. Till exempel. Enligt statistiken är Djursholm etta i Sverige vad gäller alkoholkonsumtion.

Alkohol har explicit positiva sidor, och negativa. Om man får en får man alltid flera, vilktigt att veta i Borgfallet, 95 % av de som någon gång fått blackout får det igen. 30 minuter total minneslucka, när man vaknar upp minns man inget från det man "somnade" 30 minuter tidigare. Som att gå i sömnen. 

Som hypnos. Blackout är inget att håna eller bagatellisera, "sånt händer"... Blackout är ett tillstånd där något gått över gränsen, aldrig okej. Vad gäller alkohol finns självklara regler i vårt land, och alkohol i sig självklart okej, en fylla då och då också okej, men blackout - aldrig okej.

Självklart. Av en anledning: personen har noll koll på sina handlingar under de 30 minuterna.      

Reaktionerna... Kuddkrig. Hela twitter... Borg behöver inte hån eller kramar och ryggdunk, Borg behöver hjälp. Vård, proffsstöd. Finns massor att säga om alkohol...

Neurotiskt tema för svenne bananer. Man glömmer fort. Länge sen jag drack alkohol, ända sedan midsommar... Känns inte aktuellt. 

 

FREDAG  4 AUGUSTI

Tryckande skön värme, 

Värmen har kommit

Sen lite regn på kvällen, skönt.

 

ONSDAG 26

Samtidigt, en bar i Havanna... 

Mysteriet med försvunna mynten löst... De dök upp i skon. 

Behöver sova. Prio ett. Varje dag man kom hem hade man mynt i skon, fattade inte hur det gått till... Jo, var ju hål i fickorna. Sen rann de ner tydligen....  Hela vägen ner. 

En sned dygnsrytm, och imorrn ska man på en föreläsning om sömn.

"Passar perfekt för mig just nu", sa jag.

 

SÖNDAG 23 / 7

 Sista veckan i juli...

Sista veckan i juli, första veckan i augusti. Det är ju det man lever för. De två veckorna. Finns inget annat att göra, än att njuta...

Njuta av livet...

Känns som historien är avslutad, här i alla fall... Känns konstigt att skriva om Einstein, om man inte kan hitta någon humorvinkel på temat... Kanske hittar man något superspännande roligt ämne i historien om några veckor, finns ju rätt många... Humorhistorien till exempel.  

Friidrott. Fotbolls- EM. Vad händer annars i aktualitetsväg de här två veckorna då? Svar: ingenting. Hela landet ligger ju på klipporna, vad ska hända då? Hela aktualitetssverige är avstängt...

 

Sagan om Ego Boy innehåller det mesta. Den enkla hästen utan stam som blev oslagbar. Gick igenom rutan, rockidol, det tragiska slutet, olyckan ett år efter elitloppstriumfen, och Ingemar Olofsson som själv avled i bilolycka några år senare.   

TORSDAG 20 JULI 

Först när man läst sin sajt inser man vilka åsikter man har men jag förblir i stort sett alltid fullständigt ovetande... Eftersom jag aldrig läser min sajt.

Venedig, New York. 

Fick ett plötsligt behov, av Venedig, New York, resebloggen, matbloggen, sportbloggen, det är mina tre stora behov just nu. Det får pausa, ryggsäckslivet, helt naturligt i min ålder, onaturligt som 17 -åring, de som gick på café och läste Kafka och sen lägger man av med det säger dom, men det är tvärtom, baklängesromantiken, Venedig, New York, för femtitaggare. 

Högsommar.

Åsikterna utrensade...

Ryggsäcken tömd.

 ONSDAG 19 JULI

Våra blogginlägg chockar oss, förvränger vår barnatro och de åsikter vi trodde vi hade. WAT DA FAK! Western Canon, sen dök ett ännu värre ämne upp i huvudet, vi har ingen aning om vilka åsikter vi har, förrän vi bloggat. Friidrottsuppladdning, nervösa svenskor och svenskar i finslipningen för London, allsvenska, EM i fotboll rullar vidare. Samma upplägg match2! Samma bord bokat! Pälsallergikern petade på fel ställe, tvättade sen ett sjukt öga, sen kom han med den mest träffsäkra reflektionen från EM-premiärkvällen: "Grabbar, se er omkring...". Vi såg oss omkring. Det var inte särskilt mycket att titta på...

Det var tomma bord, väldigt lite folk på krogen, ödsligt, vilket är underbart skönt, ett par vid fönstret, en ensam kille i hörnet och en ensam flicka i baren, två sällskap. "Tänk förra sommaren och EM-premiären... Tänk nästa sommar... Tänk vilken otrolig skillnad... när det är manliga fotbollsmästerskap... då är det packat här inne ... drag under galoscherna ... inte ett bord ledigt."

Mästerskapet smög verkligen igång, ungefär som 94, sen stegras feelingen, tar fart till semin...

 Bildresultat för rocky seriefigur

 TISDAG 18 JULI

En nagelbitare i går. Ovisst hur det skulle sluta. In i det sista. 

Festen smygstartade, EM-premiären skulle avnjutas på resturang, lyckat val av restaurang för en gång skull. De hade 18 skärmar. De hade nya röda soffor. 

De hade trevlig personal, det viktigaste. Målaren och Pälsallergikern hade många glada stories om allt möjligt, fiske, Norge, hästar och dogs&cats, då och då tittade man på skärmarna också, matchen tog fart så småningom men ingen 94-feeling ännu... Någon timme tidigare ute i solen hade en hund i koppel kommit fram och skulle hälsa och naturligtvis gick den fram till Pälsallergikern. Engelsk bulldog. Som hade suttit i bil flera timmar sa hon, och var extra sällskapssjuk.

Inne på krogen sen under matchen small det till i hans öga, det vänstra, det blev rött och det rann och han var tvungen att gå på toa och hälla vatten och han räddade upp det hela sa han och kunde fortsätta se men det var alltså nära att bulldogen förstört kvällen, premiärfesten. 

 Han drog en story från tioårsåldern, en våldsam reaktion på en jycke som satt i under ett års tid, andnöd, allvarligt, lite begränsande med sådan allergi, det räcker att han befinner sig i en hage så är det kört. Eller klappa en hund.

Det tog fart i slutet av andra halvlek. 

Ovisst in i det sista men slutade med kryss.

Bildresultat för bizarro comicsBildresultat för bizarro comicsBildresultat för bizarro comicsBildresultat för bizarro comicsBildresultat för bizarro comicsBildresultat för bizarro comics

MÅNDAG 17 JULI

Klockan är nio. Det är grått.

Vad fan.
Kaffe utan socker.
Grävde i arkiv. Morgonen försvann. Undersökte ett kluster, nästan hela morgonen, veckans tema. Journalistkåren.

Historien var bättre förr. Nu har vi äntligen förstått VARFÖR hjärnorna är olika, och vad vi kan göra åt det, och på sikt ska det förändra allting, hur samhället fungerar. 
Vi märker inte att vanorna är destruktiva förrän vi slutat med dem, rutinen under snart fyra år, att direkt efter frukosten läsa gamla amerikanska eller franska/engelska recensioner på nätet nästan en halvtimme. En tjej lurade in mig i kaffedrinkar och filmer och böcker. Det var i början av 10-talet. Hon hade konstiga vanor. Kaffe med grädde, mycket grädde, och som om inte det var nog, skivor med smör som skulle smältas och röras ner.

Bildresultat för laughing female actor movie scene

 

12 aug 2017


 

 

 

EN SAJT OM IKONERNA

 

DIGITAL

HISTORY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)