Valfilmer

 

 

 

 FILMER

 

 

10 filmer för grundskolor, gymnasier, teatergrupper, filmare, kurser och politiska partier.  

1. STRIDSHINGSTEN

Spelfilm, ca 40 minuter. Slutspurt i valrörelsen. Den svenske statsministern gör ett sista besök på en av landets gymnasieskolor. Något mycket oväntat händer då han möter Stridshingsten och det förändrar slutdebatten och valresultatet. En perfekt film för gymnasiet. Om statsskicket och svenska demokatins principer. Behandlar även alla aktuella valfrågor och framförallt frågan: vilket är det viktigaste kravet för att kunna bli vald till statsminister?

2. BIGGEST LOOSER 2014 --Extreme Party Makeover

Spelfilm, ca 30 minuter. Story: en tävling vilket parti som förändrats mest under 2000-talet. Handlar om de politiska partiernas ideologi idag och deras rötter.  Debattfilm om ideologi. Antal: 8 aktörer.

Obs: Att tänka på inför produktion:

Viktigt att tv-programsatiren kommer fram. Viktigt att de aktörer som spelar Before och After använder kuddar under tröjan på bilderna, och att viktfrågan förlöjligt, ironiseras. Annars: risk för mobbing i känsligt ämne. Det är också viktigt att de som går upp på vågen inte tar av sig kläderna som de gör i det riktiga tv-programmet. Då blir det nollningsfilm.

3. PALME PÅ SKYPE 

Spelfilm, ca 40 minuter. Om skolfrågan. Vad skulle Palme haft för åsikt om valrörelsen 2014, om han levt idag? Manus för produktion och debatt på mediagymnasier. Antal: 6-30 aktörer. 

Obs: Att tänka på inför produktion: 

Hela filmen utspelar sig på skype. Produktionen sker på nätet, helt utan kamera. Avsnitten under del2 markerade med XX är avsnitt som skall improviseras fram av eleverna, åsikter om deras skola.

4. SVERIGE according to PER SCHLINGMANN AB

Om invandring och andra känsliga ämnen. Valnatt september 2014. Schlingmann gör ett besök uppe hos statsminstern och får skuld för regeringens valförlust. De hamnar i gräl. Schlingmann antar sig två utmaningar: att skapa två nya 30 %s-partier. Debattfilm om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.  Hur ska känsliga frågor behandlas i debatten? Hur ska partier kanalisera ämnen som tiggeri och invandring  utan att bli extrema?

5. FYRA OSÄKRA VÄLJARE 

Långfilm om vanliga människor. Ca 2 timmar. Ett helt nytt parti dyker upp på Almedalsveckan och blir till slut landets tredje största parti och varför hade ingen tänkt denna politik tidigare.....?

6. EN COPYCATS DÖD 

Ett larmsamtal till SOS Alarm. Polisen tror att det handlar om en terrorist. Istället handlar det om en man som vill döda sitt eget politikerförakt.

7. MANNEN SOM ÄLSKADE STATSMINISTERN 

Spelfilm, ca 30 minuter. Utspelar sig 2028. 2 personer. Dialog mellan far och son. Den andra , roliga sidan av politik: val som Sport och Rekordboken.

8. DET HEMLIGA RUMMET 

Spelfilm, ca 30 minuter. Samma kväll 2028. Handlar om vad som hände åren mellan 2014 och 2027. Om monarki och republik, Nato, försvaret och brott och straff, och om den viktigaste ekonomiska framtidsfrågan.  

9. DUMMA VÄLJARE 

Olika väljargrupper och deras åsiker. 

10. DE VIKTIGA VÄLJARNA, OCH DE OVIKTIGA 

Den nordkoreanska flickan Shan Dong-hyuk flyr till Sverige via Sydkorea. Hon fyller 18 men vågar inte rösta. Debattfilm om rösträtten. Den perfekta filmen om man vill debattera demokratins grundprinciper.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...............................

 

TRAV

 

 

 v75

Många svenskar har spelat denna spelform men få vet hur man vinner i längden och i Travdagens v75-tänk finns en sak som är viktigast: nettovinst på ett års sikt.  

Inför 2014 är vi förberedda med detta nya tänk och kanske har det tagit lite för många år att förstå hur man ska lägga upp och tänka och 2013 har varit vassaste v75-året genom tiderna .

Vi kommer att ha fokus på detta fyra nyckelsaker 2014: 

Cykelfokus 

20 år och ingen tid att vänta längre nu, och tänk på att chansen att vinna har ökat oerhört mycket sedan robotarna försvann.

   För så kallade proffsaktörer är v75 den spelform som överträffar allting annat vad gäller avkastning på ett års sikt och oavsett om man ser det som investering eller underhålling är spelet etablerat i Sverige som oslagbar spänningskapare genom sin historia, utveckling och inbyggda dramatik. Sedan 20 år! Nyckeln till både spänning och spelframgång är den etablerade dramaturgin som finns i varje v75-cykel med 5-7 försöksomgångar och sedan en finalomgång. De som varit med hela resan och följt v75 under 20 år börjar nu förstå hur de ska ta betalt på spelformen, så lång tid tar det.....

v75 är lite som melodifestivalen i uppbyggnaden och man måste använda samma tänk. Efter varje deltävling av Melodifestivalen funderar man över finalen och vilka som gått vidare och hur starka de är i förhållande till övriga och.... Hur gick det till? Fel låt vann! Likadant tänk måste användas efter varje deltävling av v75 och man hoppas alltid att fel låt ska vinna och i så fall bra spelvärde senare. 

Den viktigaste saken som vi satsar på och har förbättrat: följ varje omgång noga! Analysera häst för häst. Eftersom de viktigaste hästarna alltid återkommer i en cykel är det avgörande att följa cykeln noga.  

Hitta de bästa i varje klass, varje cykel. Detta är huvudfokus under sommaren. Sedan börjar detaljarbete till nästa omgång och där gäller en sak: att vinkla rätt och söka spelvärde...  

Spelvärde 

 Spelformen har av oberoende forskare i USA korats till världens bästa spel och bidragande till spelformens överlägsenhet är till stor del den höga omsättningen som skapar den höga utdelningsnivån. I siffror: medianutdelning över 100 000 kr / omgång på 7 rätt ganska konstant.  Lika konstant ligger antalet miljonärer över 100 per år.

Omsättningen ligger på ca 80 miljoner varje vecka. (jämförelse stryktipset mellan 15-20 mijoner)  

 v75 är ett miljonspel. (Utdelningsnivåer på 100 000-60 miljoner kr inträffar så pass många gånger procentuellt att siktet måste vara på denna nivå). En självklarhet nu när 2014 ska börja.

  v75 omsätter alltså 5 ggr mer än stryktipset och är vårt största skicklighetsspel och det är det som är hemligheten och den verkliga anledningen till spelformens överlägsenhet.... Kunskapsfaktorn.  

Sambandet mellan skicklighet och resultat och vinst är bekräftat, då tydliga kunskapsspelare tar en förkrossande majoritet av den totala utdelning. Det är de höga nivåerna v75 handlar om för Travdagen och det är en given utgångspunkt för alla metoder och all systemuppbyggnad.   Siktar man under 100 000 kr eller rent av 10 000 kr  (utdelningsnivåer under 10 000 kr inträffar ca bara en tredjedel av veckorna på v75) finns mycket bättre spelformer inom travet

Eftersom en majoritet av omgångarna, ca två tredjedelar av alla omgångarna på v75, ger möjlig miljonpotential  finns en given hållpunkt:  söka spelvärde varje vecka! Maximal fokusering på den högsta möjliga ekonomiska potentialen.

Spelteknik 

v75 är ett pottspel precis som poker och handlar till 100 % om konkurens. Den enes bröd, den andres död. Ju fler som lyckas en omgång desto mindre pengar vinner du. Be alltid en bön att alla andra ska misslyckas.

Bara en metod är möjlig för att nå potentialen över 100 000 kr: Gå mot strömmen.  Agera annorlunda mot övriga. Var unik. 

Arbetsprocessen för v75 börjar alltid med favoriterna. Grunden för spelet är att värdera hur starka favoriterna är. Den analysen avgör allt annat i speltekniken. En eller två eller tre spikar är beroende av omgångens karaktär.  

Nyckeln till storvinsten ligger alltid i "edge". Den unika vinklingen. Edge är något som skiljer ut sig från massan och skapar ett försprång, och det kan handla om en skräll men i många fall också om spik. (Spikval är tudelat eftersom favoriter vinner i snitt två per omgång och även vid miljonomgångar men även favoriter kan vara edge!  En annan statistisk sanning som är cementerad sedan v75-spelets födelse är tex att lite drygt 50 % av omgångens största favorit vinner varje omgång. ) 

 Vi lägger alltid upp vinklingen av systemet beroende på hur omgången ser ut och delar upp i tre kategorier: 

 1. Miljonomgång (enorm ekonomisk potential) 2. Normalomgång (möjlig potential) 3. Hopplös omgång (svag potential)

  Satsningen beror alltså helt på vilken kategori omgången tillhör. Vi är aldrig "rädda" en miljonomgång, och istället är det regel att spika 10 % are en miljonomgång, som i lördags. Man måste vara djärv miljonomgångar! Annars kan man lägga ner allt och börja spela schack eller poker istället....   

Konkurrenter

 Strecklistan används som mått hur konkurrenterna spelar och och bara 1 / 5 av omsättningen sker innan lördag nuförtiden och därför krävs vissa gissningar på fredagen. Tipstidningar kan användas som mått på strecklistan. Robotspel och utlandsspel är numera till stor del försvunnet inom v75 och vi tävlar på lika villkor mot riktiga människor....

Inom v75 finns olika grupper av motspelare, och det sämsta man kan göra är nog att helt skriva av en stor tipsaktörs system (tex DN, Guiden, Ronden, Snoken, Expressen, TT, SS, Aftonbladet) och därmed är alla chanser på sexsiffriga belopp uteslutna. Det näst sämsta för att nå större utdelningar är att helt skriva av strecklistan och slår man ihop dessa två systemkonstruktionerna ringar man hälften av alla spelare. Gruppen gör mindre system och är nöjda med låg utdelning , svårt få mer än ca 20 000 kr.  

Harry Boy är den andra motspelare (en stor aktör med stort inflytande totalt men eg inte någon viktig konkurrent att ta hänsyn till) som delvis bygger på kunskap (både i systemtänk och hästkunskap) och med fräckare streck än grupp1-spelarna gör att han till skillnad från oftare ger miljoner. Men eftersom systemen är helt datorgenerande blir slumpfaktorn stor, och resultatet ändå relativt sett svagt.

  Hans andel av den totala omsättningen är hemlig , men ligger i alla fall bevisat mellan 20-40 %. Och andelen Harry Boy-miljonärer överstiger aldrig 10 % per år! 

 Det är de övriga två grupperna av motspelare som är de svåra och giftiga.  De som bygger sina system på kunskap och den absolut svåraste gruppen att besegra: de som både är kunniga och unika i tänket, de som bygger på kunskap och samtidigt inte drar sig inte för vassa egna lås eller spikar och extra farliga är de fåtal som kryddar det speltekniska med en välgrundad edge, byggd på kunskap. De går inte att förutse eller beräkna.   

De fyra grupperna av motspelare på v75 är alltså: 1. De som skriver av strecklistan och mindre system, 2. Harry Boy, 3. Kunniga storspelare som följer info och gör kommunsystem, 4. De farliga motspelarna: de som är både storspelare, kunniga och fullständigt unika.  

Vilken grupp är bäst och vilken är sämst kan man disskutera men det är viktigt att ha koll på motspelarna.

Tror att grupp3 är de sämsta, alltså de som vi kallar Per Skoglund-kategorin. De som följer sista-minuten-info, experterna och kommundragen och gruppen som anmärkningsvärt ofta drar åt exakt samma håll. Samma spikar och samma skrällar. Och de skulle nog sluta med denna metod om de bara visste att det fanns ett par hundra andra storspelare med exakt samma system...

  Det finns inga vassa v75 aktörer alls längre i svensk media. Tidigare farliga skrivande aktörer har tappat det. De som för bara tre fyra år sedan hade vass blick och den där farliga klarsynen att följa hästar och se igenom strecklistor har tappat gnistan. Vass eller Kass har blivit kass. 

Det är det som gör denna 2014 så ruskigt spännande.

   

 

 

 

 

 

 

 

1. 

GRUNTÄNK: Häst för häst-principen.

För att bli framgångsrik inom travspel krävs två saker: grundkompetens hur travets klasser fungerar (och det tar åtminstone 10-15 år av praktiskt arbete för att förstå i detalj) och sedan krävs: uppdatera häst för häst dagligen. Se lopp. Dra nya slutsatser om varje enskild häst.

Alla dessa regler inom travteori som väldigt mkt handlar om klasserna kommer alltid ner till en sak: den enskilde hästen. Till slut hamnar man där; hästens utveckling i klassen och ofta är hästen höna och klassteorin ägg i bedömningen och ofta tvärtom! Travdagen är just nu på en helt annan planet kompetensmässigt mot tidigare år och den främsta orsaken: 10 gånger hästar i "kunskapsbank". Ju fler hästar, desto lättare, roligare, bättre blir varje travdag, varje strecklista blir spännande!

Sedan ett halvår matat häst för häst dagligen och därför en helt annan nivå mot tidigare (kanske 10 x fler hästar i "kunskapsbanken"), och just nu mellan 1500-2000 hästar färdiganalyserade i huvudet. (Beror på tre stora arkivrace: förra sommaren, i september, och ett i våras. Då skaffade man sig grundkunnande om ett par tusen hästar som präglar vardagstravet. Sedan gäller det att uppdatera dag för dag och dyker också upp nya hela tiden. )

När man öppnar startlistorna varje morgon och "kan" alla hästar som startar en omgång är trav mkt roligare och fullständigt annorlunda. Jämför med hur det var tidigare: gissningslek varje dag och spanar text-tv och känner inte igen en enda pålle! Dött. Trist.

Trav handlar alltså först och främst om att kunna så många enskilda hästar som möjligt. 

2.

Spelteori

Gruntänk i travteori: ta betalt på färskvaran! 

Tänk denna tanke: nästan alla travhästar topp 100 från varje kull kommer upp i 500k förr eller senare och frågan är bara NÄR de tjänar pengarna och i denna klasspyramid som travet är gäller bara en sak: ta betalt när hästen står billigt inne! Sen är det bara att dumpa den....

Sedan ett halvår tillbaka har vi i princip släppt allting med spår och statistik och tippar alltid bästa hästen och bästa hästen vinner 60-70 % av alla race numera och egentligen bara sprintlopp där man måste tänka annorlunda, särskilt sprintrace för ston.

I lopp över 2640 och längre vinner alltid bästa hästen och spår har i princip noll betydelse. Trav handlar alltså enbart om att hitta hästen som står billigt inne just i DETTA lopp, eller i denna v75-cykel, i denna klass ett par månader.... 

Det krävs år av praktiskt arbete och matematik för att förstå bästa möjliga teori inom varje spelform. DD, tvilling, vinnare och streckspelen.  Med tanke på hur många timmar vi lagt ner på att räkna på detta undrar hur många människor som har större kunskaper i Sverige men sedan gäller det att överföra teori till praktik och där brister ofta diciplinen. Tänket måste vara: bäst avkastning på en månads sikt! Och vad gäller v75: bäst avkastning på ett års sikt.... 

Spelteori knyter, som sas i början, ofta ner till den enskilde hästen. Det gäller alla områden av spelteori, från statistik till systemuppbyggnad. Handlar om att ta betalt på "edge" och spelvärde.

Exempel:

Synen på statistik är ett typexempel på det helt nya tänket inom spelteori , och nu när man har 2000 hästar i huvudet är det tydligt hur iskall statistik är som vägledning. Allt handlar om hästkapacitet och klassen de startar i och egentligen är den enda relevanta statistiken: tungbanestatistik, barfotastatistik osv. 

Blev paranoid förra helgen på Solvalla. Hade tänkt på Paranoia hela lördagen. Utan att veta att hon skulle starta senare på dagen! Det var i samband med detta med statistik som vi pratade om Paranoia....

Tv4 kör statistik rullande i teve-rutan inför v75 och v86.

Alltid har de heta hästarna dålig statistik och de kalla hästarna bra statistik.

Man ska undvika titta för man bli förvirrad men inte kunnat undvika titta på siffrorna brevid hästarna och det har stått: Paranoia "har startat 8 gånger från bakspår och aldrig vunnit", Estrella Dorada "har startat 6 gånger på v75, aldrig platsat," Democrat "har gått 7 gånger i spets på rikstoton, aldrig vunnit."

Typ. Inte ordagrant men ungefär så, och detta som står om hästarna i tv kan av en nybörjare tolkas som "eftersom hästen har dålig statistik ska jag inte spela". Men det är precis tvärtom.

Hur ska man tänka för att kunna förstå statistiken? Vi läser aldrig statistik och tänker aldrig på det men om man gör det måste man tänka: hästar med dålig stastik är ofta de heta hästarna i loppet.

Paranoia som vann förra lördagen till 58.80 (elitloppshelgens största knall!) har varit glödhet hela våren just för att hon har så dålig statistik.

Om hon haft vass statistik hade hon tävlat i annan klass och inte varit het.

Trav handlar om klass: Hon är högkapabel och var förra året ute mot stenhårda årgångshästar, och har därför dålig statistik och nu när hon startat i billiga stolopp på Valla har hon stått extremt bra inne i loppen. Och varit streckad på 1 % flera gånger, även senast när hon blev tvåa på v86 och var över 100 på tvilling mot en betrodd....! 

Paranoia hade bara tjänat 150 000 kr inför lördagen och var en av de bästa 150k-stona i landet. 150k är ett stort jävla skämt såklart (lägsta klassen) då de hon mötte förra året ligger mellan 400k och 2 miljoner nu samtliga och detta kan vara svårt att spåra i statistik om man inte gör om statististiken och bygger siffrorna på i vilka klasser hästen tävlat i tidigare och vilken klass detta lopp är.

De två senaste racen för Paraoina alltså: 100 ggr på tvilling och senast: 58.80 i vinnarodds och detta hade aldrig varit möjligt med bra statistik.

Vad gäller Estrella Dorada och Democrat och den statistiken som rullat i rutan gäller exakt samma sak; utveckling av hästen och detta att de nu möter billigt motstånd gör de stekheta en period, kanske en månad till. Just pga av dålig statistik. Om de presterat bra tidigare hade startat i annan klass och inte varit heta...

Estrella Dorada som varit grym tre senaste nu och krossade vasst stogäng senast hade ju aldrig kunnat startat i detta för henne enkla klassI-gäng om hon haft god statistik på v75 förra året. Självklart har alla som följt hästen under ett års tid sedan det vassa Valla-lopp koll på hennes insatser och allt det som statistik bygger på och bara de som inte följer hästar har intresse och då ofta, tolkar siffror fel.  

Häst för häst, mata häst för häst, dra slutsats, ompröva, tänk närmaste månaden, kurvor, mata, mata varje enskild häst. Skaffa en bestämd åsikt.

 

3.    

Travmetodik

 Travteori (som alltså helt bygger på kunskaper om travets klasser och varje enskild häst) har man ingen som helst användning av om man inte kan travmetodik. Rätt metod. 

Den dagliga metoden som vi började lära oss i slutet av förra året och sedan utvecklat i år. 

Det viktigaste: ta sig tid efteråt. Minuten efter målgång: den viktigaste tiden för färsk analys! Tänka igenom prestationerna hästarna gjort efter loppen och fram till detta år släppte man allt direkt när de gått i mål och gör man inte den gryndliga efteranalysen i huvudet är man rökt nästa vecka.

Numera snurrar alla lopp i snabbrepris i huvudet och man skaffar sig åsikt om varje häst till nästa lopp:

Är kurvan på väg upp eller ner? Är hästen av v75-kaliber? Hur länge kommer han vara kvar i klassen? Hur presterade han i förhållande till övriga hästar i loppet osv.

Visst handlar det om att föja hästar över flera år och skaffa sig långsiktig uppfattning och särskilt viktigt är detta för topp-50 i varje kull som kommer ha betydelse inom travet åtminstone kommande fem år (och här kan man göra livstids-statement som "Raja är het vartannat/vart tredje lopp men aldrig mer än två lopp på rad", "Francaise du Gull kommer aldrig vinna guld", "Opitiergium vinner Jubileumspokalen" sov.

Men annars är trav mkt en färskvara.

Men får bara en chans eller två chanser. Gäller att hugga och vara med i just rätt lopp. Varför är travet en färskvara?

Travet bygger på klasser. Hästar byter klass. En häst är ofta bara stekhet 2-3 månader för att den står billigt inne i klassen, sedan går den ur klass och spelvärdet borta. 

Travmetodik handlar bara om en sak: att hitta de heta de hästarna de närmaste månaderna, de som står billigt inne denna cykel. Hitta den bästa i landet i sin klass, den bästa i sin klass på sin bana osv. 

Ibland kan det vara längre än 3 månader; ofta i brons där hästar stannar länge (400k-klass) och som Burning Line Gral kan de vara heta i ett års tid.....

4.

Den praktiska Hästkunskapen

Av dessa fem viktigaste kunskaperna inom travet är det nog denna del som Travdagen utvecklat mest eller i alla fall lagt ner mest tid på senaste två åren.

Tillsammans med travhistorik (Nybrink-mot-klabbet-kunskap) de två enskilda kunskaperna inom travet som vi var sämst på och satsat mest på, genom böcker men framförallt flera timmars samtal många dagar under väldigt lång tid med folk som arbetar i stall.  På vilket sätt är praktisk hästkunskap viktigt?

Det finns tjänster inom travet som grovt övervärderar detta och håller detta som viktigare än hästens kapacitet men självklart har balans och utrustning blivit mer avgörande senaste året pga de nya vagnarna. Men bara i jämna lopp! Annars handlar det om mkt om hästens fysik, hur han växer och när han växer och när han vuxit klart. Mkt viktigt för att förstå en häst dagsstatus och utveckling.

  Men den solklart mest användbara delen av hästkunskap är annars: underlaget.

Vi har alltid lagt stor vikt vid underlag men aldrig förstått hur man ska tänka och varför det påverkar så enormt.

Vad gäller underprestationer inom travet (detta eviga gissel med ojämna insatser) är underlag den mest avgörande faktorn. Förekommer oftare än sjukdom och brunst och andra fräshörproblem.

Många hästar funkar inte alls på lös bana eller på tung bana eller stenhård och de kraftiga underprestionerna gör diffen mycket större än skoryck och jänkarvagn. (dessa dagar kan 3-4 hästar per lopp vara 50-100 meter försämrade!).

På Axevalla i går typexempel: EXTREMBANA.

Man trodde på hypersnabb sommarbana som dagen innan på Mantorp. Istället motsatsen: gyttjebrottning.

Mkt krävande bana och den viktigaste kunskapen är som Tillman sa i tv: måste vara en stark häst för att vinna.

En mkt enkel regel vid supertung bana: franskstammade vinner alltid och Love You vinner alltid. Det fanns inte så många Love You med i går men de dominerade omgången och Frankrike sopade rent: 2 Depardieu, 3 Radiuex, 3 Avanti LM, samtliga Love You, och 10 Fly The World också franskstammad.

Gäller också att undvika innerspåret som alltid är fälla, och 1 Nugget Face blev iskall; renodlad sprinterstam och jänkare och dessutom innerspår.  

I dd1 var det två hästar som svarade för de bästa prestationerna: 4 Onice Axe som höll grymt från spets och 3 Avanti LM som vann trots galopp.

Det var de enda två Love You-hästarna i loppet och i övrigt en massa jänkarblod...

En polare säger att detta är superhemligt och något som absolut inte får spridas men helt ofarligt: 99.99 % av alla travspelare har noll koll på underlag... De har ingen aning om vad det är för bana och även om det visste det skulle de aldrig fatta hur de skulle använda kunskapen. 99 % vet ju inte ens vilka hästar som startar. Än mindre vilken stam de har och såna här extremdagar finns ju bara en gång per månad ungefär...

Och vad gäller förtidstips är det helt omöjligt att bry sig om underlag och därför helt ofarlig kunskap som aldrig kommer spridas. INGEN har en aning om underlag en timme före start!! Det kan man bara se 5 minuter före start och mycket exklusiv kunskap hos travtippare vid datorerna och atg-live bryr sig heller aldrig om underlag och vilka som gynnas/missgynnas.       

5. 

Loppanalysen 

För att ha någon nytta av de 2000 hästarna måste man lära sig analysera loppen på rätt sätt. Man måste alltid ha rätt ingång till varje objekt varje dag. Det viktigaste: släppa prestigen, glömma hur man själv lirat när man spanar loppen. Allt handlar om att se prestationen och ibland stirrar man bara den hästen som man själv hejar på. Ibland gör man rätt och ser med öppna ögon och glömmer sig själv och då blir man ofta förvånad sen när man i efterhand går tillbaka till kontot och tittar hur man lirat/skrivit.....

.

   

DD PDF2013

 

 

Inleddes 9 januari i år. Insats: 1000 kr. Slutdatum: 31 dec. 

 

Målsättning

 

 

500k. Egentligen är målet och förhoppningen att nå 1 miljon och bör gå men 500k är satt för att vi inte ska bli besvikna; det är mkt rimligt och realistiskt i alla fall med 500k.  Vid 100k höjs insatsen från 1k per dag till 10 k per dag.

 

Metod

DD-spel enligt systemmetod med viktade komber varje dag.
Utförande

 

Hela metoden finns beskriven i dd-Manifestet tillsammans med dd-teori och dataprogram för dd. Kortfattat används ranken som grund och sedan procentsatser och matematik som viktning. Det avgörande är nettovinst, odds per komb samt insats (enligt formeln x gånger y = z, där x står för bestämd nettovinst, y=odds och z=uträknad insats). Nettovinsten är i de flesta komber bestämd och kan delas in i tre huvudgrupper: "täckspel", "bra vinst" och "jackpot". Den komb vi tror mest på varje dag ska ge mest vinst ("jackpot") och styrs alltså av insats. 

Varje kväll söker vi finna en "tummen upp"-häst som helst skall användas som "dagens spik". Den andra uppgiften i häst- och loppanalysen är att finna en "tummen ner" som drar mkt spel och kan lämnas. Tredje delen är att hitta tänkbara skrällar (gula gubben med solglasögon).

Vi skall försöka publiceras dessa tre saker inkl förtidsrank och analys här på sajten samt ett så kallat förtidssystem. Det görs ofta långt innan spelstopp och därför helt oberoende av  odds (50 % av dd-spelet lämnas in i "sista stund" nån timme innan spelstopp så onödigt titta odds för tidigt). Systemet här på sidan är alltså på ett ungefär hur man har tänkt men samtidigt ingen koppling till odds och ofta kraftigt felviktat och självklart drar vi ner insats på mindre intressanta komber i ddpdf2013 som intitalt haft för hög insats, eller motsatsen: ökar insats på intressanta komber och självklart också: lägger till/drar bort enstaka komber helt.  

   

 

  

 

 

 

 


 

 

 

EN SAJT OM IKONERNA

 

DIGITAL

HISTORY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)